a kalauz ma ledobott

avagy hogyan zúzzunk pozdorjalemezt pozdorjává?

blogoszférák zenéje

morzsák barcelonából

blogkiméra

utolsókból elsők

naptár (Gergely)

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

lovasság

járvány

A piros pöttyös az igazi

" és azt gondolta, hogy féllábú,
mint ő maga "

2006.12.14. 19:44 proteus

Advent

alternatív álmoskönyv:
 
narancsbél: a naphal leikrázott
narancshéj: ahol a narancs héja, ott a szegfű szege
narancsillat: most tél van és hó és csend és halál meleg fény. fény, amit mi csinálunk. fény csak úgy. fény, akiknek szüksége van fényre.
narancsot enni éjszaka: sárga a körmöd fehérje
 
nos, ezeket álmodtam és ezeket találtam hozzá az alternatív álmoskönyvben. a narancsillatnál a fényt viszont nem tudta elmagyarázni. úgyhogy ezt muszáj:

 

 

Goethe's final words: "More light." Ever since we crawled out of that primordial slime, that's been our unifying cry: "More light." Sunlight. Torchlight. Candlelight. Neon. Incandescent. Lights that banish the darkness from our caves, to illuminate our roads, the insides of our refrigerators. Big floods for the night games at Soldier's field. Little tiny flashlight for those books we read under the covers when we're supposed to be asleep. Light is more than watts and footcandles. Light is metaphor. Thy word is a lamp unto my feet. Rage, rage against the dying of the light. Lead, Kindly Light, amid the encircling gloom Lead Thou me on! The night is dark, and I am far from home- Lead Thou me on! Arise, shine, for thy light has come. Light is knowledge. Light is life. Light is light.

Lead, Kindly Light, amid the encircling gloom
          Lead Thou me on!
The night is dark, and I am far from home—
          Lead Thou me on!

 

Boldog Adventet!?

6 komment

Címkék: fény advent narancsbél


A bejegyzés trackback címe:

https://gumipitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr9522629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt a "narancsba szegfüszeget szúrkálunk, és norvégmintás pulóverben a kandallópárkányra tesszük" legendát sosem értettem. Családom nőtagjai is kitartóan próbálkoznak vele, de semmi illata nincs. Pedig már különféle figurákat is kiraktak a szegfűszegekből, de az se jött be... úgy tűnik, ezek a téli gyümölcsök, mint gesztenye, narancs nem jönnek be.
magyarázatok m. számára:
azt én se értem, csak eszembe jutott, viszont a narancsillatról meg a karácsony, szóval ez itt afféle szabad ötletek jegyzéke. a gesztenyével meg mondtam mit kell csinálni. olyan úgyse lesz soha mintha az utcai árusoktól vetted volna. szval mindig lesz valami trükk, amit csak a "norvégok" vagy az utcai gesztenyesütők tudnak (pedig biztos nem nagy truváj). olyan is amit csak én. hogy konkrét legyek :)
a másik meg: lehet, hogy a narancs is olyan mint a hagyma, nem mindegy, hogy makóit vagy spanyol importhagymát teszel a pörköltbe és illóolajtartalmánál fogva, a szegfűszeggel is ugyanez lehet a helyzet..., a harmadik meg, hogy akkor szerettem meg a narancsot, mikor még a banánért sorban kellet állni, úgyhogy az illata mindig képes elindítani bennem azt a bizonyos prousti emlékezés folymatát
ja tényleg a norvégok. apám használja a norvég kézkrémet, mégsem lett olyan selymes a keze, mint a norvég halászoké. furcsa dolgok ezek:)))
ja, de, ha a neutrogenara gondolsz, asszem azon nem is az van, hogy made in norway :))
süti beállítások módosítása