a kalauz ma ledobott

avagy hogyan zúzzunk pozdorjalemezt pozdorjává?

blogoszférák zenéje

morzsák barcelonából

blogkiméra

utolsókból elsők

naptár (Gergely)

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

lovasság

járvány

A piros pöttyös az igazi

" és azt gondolta, hogy féllábú,
mint ő maga "

2007.01.17. 00:05 proteus

Kerttervezés

Na, meg is lennék, ezeket viszem a távoli északkeletre. Három a magyar igazság, negyedik a moszkító, de ezt eddig mindenki csak körülírta.
 
 
Azt mondják klímaváltozás, na, erre már nekem is lépnem kellett. Azt mondják: Alkalmazkodj! Jól van, jól van, csak sorjában: Először is, forradalmasítom a magyar kertművelést. Készítem édesapám kertjét az éghajlatváltozásra. Viszek egy kis szuvenírt, s majd meglátjuk, hogy s mint válnak be ezek a mediterrán mannák a magyar ugaron. Vakítjuk majd vele a pórnépet a Kisréti utcai kertből, lássák, hogy ernagyék is hogy haladnak már a korral, hogy a plazma tévé ezekhez a csodagyomokhoz képest csak kutyafüle.
Először is, itt ez kolbászgyökerű tarlórépa, 2 in 1. (lásd képen balra) Majd csak kimegyek a kertbe és a ribizli meg a pöszmétebokrok közti ágyásból egy jól méretezett kapavágással, diadalmasan, kifordítom a vacsorám.
Aztán, itt ez a hagyma (ld. kép, jobbra) egyenesen Figueresból, Dalí főhadiszállásáról, a szürrealizmus mekkájából. Ezzel a túlhaladott és fantáziátlan makóinak adjuk majd meg a kegyelemdöfést.
A kapri (ld. kép, középső) meg majd az eperágyás mellett az égigérő* paszuly tövében fog szárba szökni, miközben talicskával hordom alá a rézfaszú baglyok óljából kitermelt, csak aranyárban mérendő bagolyguanót. És, ha majd terem, és miért ne, ilyen szuper kondíciók mellett, a bogyókat, a tökéletes helykihasználás érdekében majd beszórom az ötliteres üvegbe a kovászos uborkák mellé, hadd diskuráljanak, a lehalászásig.
A kapáláshoz meg mambó vagy sardana fog visítani a szokolból. Apám azt mondja a növényeknek is van lelkük — foglalkozási ártalom. De, ha van, majd megkapják, a zene a szívhez szól, a lélek a szívben lakozik, a növények szíve … ööö … a növények szívét varangyok szopogatják. Mindegy. Egy a lényeg, latin ritmusokkal fogom bennük elnyomni a honvágy csíráit, miközben majd tigrisszúnyogok (ld. kép, korona) oltják izzadt, barna bőrömbe a maláriát.
Most pedig, megyek is a közeli parkba pálmamagot gyűjteni. De jó is lesz az mire megvénülünk, a telekparton, pálmafák árnyékában, nosztalgiázni, s merengeni, hol rontottuk el…
 
* Ferenc7 szerint égígérő 
 

7 komment

Címkék: klímaváltozás magyar ugar különféle magok


A bejegyzés trackback címe:

https://gumipitypang.blog.hu/api/trackback/id/tr1228915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kapribogy, hagyma.
És a harmadik?
Angolzeller volna?
Jómmá, na, csak el kellett volna olvasnom és nem megrekedni a kutyafülénél, azt gondolván, hogy ott a vége.
Hova lett?
Mármint, hogy azt írtam, hogy nem kellett volna kutyafülénél már azt gondolni, hogy itt a vég, hanem nyilat nyomni, s rögvest kiviláglott volna.
Áhh, mindegy.
Szedd ki őket onnan :) vagy valamelyiket legalább...
na most. a kísérlet eredménye eddig totál semmi. úgyértem, alig kelt ki valami, ami esetleg azt lelegelte egy másik valami. szóval megállapíttatik: klímaváltozások márpedig nincsenek.
(amúgy most vetjük a második turnust, majd meglátjuk. bár...)
nem szedek ki semmit. szégyenfal van :)))
Még a kaprit megérte, hogy nem akart ottan nőni, de a másik kettő ??!!

No, ölég undok vagy akkor... :)
nem tom, biztos megrágták a repülőtéri hordárok. ha terem vmi, majd viszek nyersanyagot a blogodra. főzés á la virtuále, vagy mi.
süti beállítások módosítása